Tehnika ΕRGON ® IASTM


Kaj je ERGON ® IASTM terapija miofascialnega sproščanja

Tehnika ΕRGON ® IASTM (pomeni Instrument-Assisted Soft-Tossue Moblization)  je inovativen terapevtski pristop, ki združuje statične in dinamične manipulacije mehkega tkiva telesa s posebno klinično opremo za zdravljenje nevro-mišično-skeletnih patologij. Tehnika izhaja iz antične grške besede ergon, kar pomeni, da gre za “proizvod človeškega dela, bodisi manualnega, mentalnega, znanstvenega ali umetniškega”.

ΕRGON ® tehnika predstavlja inovativen razvoj starejših pristopov (tehnika IASTM, tehnika GRASTON, tehnika SMART TOOLS, tehnika orodij, ki podpira masažo itd.) in temelji na teoriji miofascialnih meridianov, kot so jo prvič opisali Thomas Myers in Ida Rolf. Tehniki mehkega tkiva ΕRGON® se uporabljajo na določenih točkah tkivnih omejitev in fascialnih adhezij vzdolž fascialnih meridianov; ko se sprosti, se funkcionalnost izboljša v nekaj sejah zdravljenja.

Izvajanje Ergon tehnike temelji na uporabi treh unikatnih kliničnih orodij – pripomočkov, ki jih imenujemo ERGON orodja. Gre za tri kovinska orodja, oblikovana na način, da jih lahko učinkovito uporabljamo na različnih tkivih, oblikah in okroglinah telesa, saj vsebujejo konveksne in konkavne oblike.